Pericol. Ninge în Pasul Tihuța

Pericol. Ninge în Pasul Tihuța

Traficul rutier din Pasul Tihuţa, situat la cota 1.200, la limita dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava, se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită, potrivit unei informări remise duminică de Instituţia Prefectului. 

Pentru a evita formarea poleiului, pe DN 17, în Pasul Tihuţa, drumarii au împrăştiat sare. 

"S-a verificat starea DN 17, în zona Pasului Tihuţa. În această zonă este viscol, dar se circulă în condiţii bune, utilajele sunt pregătite să acţioneze, s-a împrăştiat material antiderapant (sare) pentru a se evita formarea poleiului şi s-au montat 2.000 ml de parazăpezi", se precizează în comunicatul prefecturii. 

De asemenea, a fost activat Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, având în vedere avertizarea de cod galben şi portocaliu de vreme severă emisă de meteorologi pentru perioada 29 octombrie, ora 10,00, până în 30 octombrie, ora 23,00. 

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, a dispus ca toate efectivele Ministerului Afacerilor Interne disponibile să fie pregătite să intervină în orice moment în sprijinul cetăţenilor. 

De asemenea, s-a decis ca, împreună cu autorităţile competente (poliţia rutieră, administratorii de drumuri), să se dispună închiderea drumurilor publice, dacă se va impune, iar autorităţile locale vizate să atenţioneze populaţia pentru a evita deplasările pe acele drumuri. 

Ninsorile au apărut şi în zona Munţilor Rodnei şi a Munţilor Călimani, la peste 1.400 metri altitudine, unde stratul de zăpadă măsoară câţiva centimetri. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.