Logo
Imprimă această pagină

Peste 100 de şoferi din Capitală, depistaţi la volan în 2017 după ce au consumat droguri

Peste 100 de şoferi din Capitală, depistaţi la volan în 2017 după ce au consumat droguri

În ultimul an, 163 de şoferi din Capitală au fost depistaţi la volan după ce au consumat droguri, a precizat joi chestorul de poliţie Florentin Brăcea, şeful Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, adăugând că va fi depus un proiect pentru achiziţionarea de aparate drugtest pentru fiecare judeţ.

Prezent la o dezbatere pe teme de siguranţă rutieră, şeful Direcţiei Rutiere a declarat că sunt depuse eforturi astfel încât la nivelul întregii ţări să fie achiziţionate aparate de tipul drug-test care permit depistarea şoferilor care conduc sub influenţa stupefiantelor.

"Vizavi de problema conducerii sub influenţa drogurilor: au fost câteva accidente care au avut la bază consumul acestor substanţe. Ce am făcut noi la Bucureşti, din 2017, am achiziţionat un aparat în sistem comodat de drug-test care testează 6 tipuri de droguri. La Bucureşti au fost înregistrate 163 de teste pozitive în ultimul an. Am achiziţionat la nivelul autrostrăzilor 6 aparate de acest gen şi sunt câteva zeci de constatări. Se vor depune două proiecte europene până la sfârşitul anului, 20 de milioane de euro pentru digitalizarea agenţilor - să nu mai scrie pe hârtie - şi altul pe educaţie rutieră care prevede şi achiziţia a câte unui aparat pe fiecare judeţ, 41 cu Bucureşti în următorii 2 ani. Ne preocupă fenomenul", a declarat şeful Direcţiei Rutiere, Florentin Brăcea.

 

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.