Logo
Imprimă această pagină

Poliția în alertă: tânără bătută în curtea școlii

Poliția în alertă: tânără bătută în curtea școlii

Poliţiştii constănţeni au întocmit un dosar penal în cazul tinerei agresate pe terenul de sport al unui liceu din Constanţa. Pe Facebook au apărut informaţii potrivit cărora fosta elevă, care a fost bătută, ar fi abordat grupul de elevi în căutare de droguri.

Într-o postare pe Facebook, un constănţean care a fost martor la agresiune a povestit că în momentul agresiunii tânăra ar fi mers pe terenul de sport al liceului în căutare de droguri şi, în plus, chiar ar fi fost sub influenţa acestor substanţe în acel moment.

„În legătura cu cazul fetei de 25 de ani care ar fi fost “agresată” în curtea şcolii de un elev de clasa a 11-a. În ziua de miercuri, 31 octombrie 2018, în jurul orei 12.50, tânăra a intrat în incinta şcolii, ea fiind sub influenţa drogurilor. Se afla în curtea şcolii când a abordat un grup de elevi, cerându-le droguri, apoi insistând, devenind agresivă verbal. Elevii i-au spus de foarte multe ori să părăsească şcoala şi să îi lase în pace. Respectivul băiat de clasa a 11-a a vrut să o îndepărteze, crezând că este băiat, acesta a lovit-o în zona pieptului, cu intenţia de a apăra restul grupului”, se arată în postarea celui care spune că a fost martor la agresiune.

Cel care a făcut această postare mai povesteşte că, în cădere, tânăra s-a lovit la cap, iar elevii prezenţi ar fi încercat să ceară ajutor atât profesorilor, cât şi prin 112, dar nu ar fi fost crezuţi.

„Fata a căzut fiind instabilă din cauza drogurilor, cu capul pe ciment ca o scândura, lăsând o baltă de sânge în jurul ei. Toţi elevii ce erau în curte au apelat la ajutoare, însă toţi profesorii abordaţi refuzau să vină spunând că nu e treaba lor, crezând că este o farsă. Mai mulţi elevi au sunat la SMURD de 3-4 ori, aceştia refuzau să vină, spunând ca nu este un caz grav. Fata a stat inconştientă, nemişcată timp de 10 minute (…). În timpul aşteptării ambulanţei, aceasta a dat să se ridice, însă nu a avut destulă putere. Evidenţiez faptul că nimeni din conducerea şcolii nu a intervenit, incluzând asistenta şcolii neştiind să acorde primul ajutor. Am fost martor pe tot parcursul incidentului”, a mai scris acesta.

Poliţiştii constănţeni spun că s-au autosesizat după ce au văzut şi înregistrările făcute de camerele video ale liceului şi au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele agresorului, un elev în vârstă de 17 ani.

„După vizionarea unor imagini captate de camerele de supraveghere ale unităţii de învăţământ, poliţiştii constănţeni au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În continuare vor fi demarate actele procedurale ce se impun în astfel de situaţii, urmând ca la finalizarea anchetei să fie luate măsurile legale ce se impun”, au declarat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Sursele citate spun că tânăra este victima în acest caz şi că poate depune plângere împotriva agresorului în termen de trei luni de la comiterea faptei. De asemenea, acestea au mai precizat că în cadrul cercetărilor se vor stabili şi alte aspecte privind comiterea unor alte infracţiuni, între care şi dacă tânăra era sub influenţa drogurilor.

O tânără de 25 de ani a ajuns la spital, miercuri, cu lovituri la cap, după un conflict cu un elev, în curtea Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, unitate de învăţământ la care studiase şi ea.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.