Poliția, în stradă. Proteste!

Poliția, în stradă. Proteste!

Peste 250 de sindicalişti reprezentând angajaţi din poliţie şi penitenciare, dar şi rezervişti militari, protestează, joi, în faţa Ministerului Justiţiei, cerând salarii echitabile, condiţii de lucru mai bune şi oprirea discriminării pensionarilor militari.

"Acţiunile de protest se suprapun cu Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiţie şi Afaceri Interne), la nivel de miniştri, iar prin pichetările comune ale instituţiilor susamintite dorim să atragem atenţia asupra unor probleme care afectează drepturile şi interesele personalului activ şi în rezervă din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au fost îngheţate prin ordonanţe de urgenţă care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (L153/2017) şi care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate", arată Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

 

Sindicaliştii susţin că, printr-o scamatorie legislativă (OUG 59/2017), pensiile militare au fost reduse cu peste 30%, fiind eliminate de facto drepturi obţinute în vederea pensionării: Semnul onorific "În Serviciul Patriei" (L574/2004), majorarea pentru fiecare an peste vechimea în serviciu minimă necesară pentru pensionare (L223/2015, art. 29 lit b) şi contribuţia individuală suplimentară la pensie (L223/2015, art. 108).

"Pentru personalul în activitate din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională alocaţiile bugetare aferente îmbunătăţirii condiţiilor de lucru şi asigurării dotărilor şi logisticii s-au redus continuu, pentru personalul din penitenciare acestea fiind de 3 ori mai mici în 2019 faţă de 2017 în pofida faptului că bugetul instituţilei a avut un trend crescător. Cerem, aşadar, condiţii de lucru mai bune şi o salarizare echitabilă pentru personalul în activitate şi încetarea discriminării pensionarilor militari. În cazul în care guvernanţii nu vor răspunde pozitiv solicitărilor noastre acţiunile de protest vor continua pe termen nelimitat", potrivit sursei citate.

Protestul este organizat de către Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Federaţia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor şi Forumul Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Toader: Oare câţi protestatari sunt numai din ANP?

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ironizează, pe Facebook, protestul de joi al sindicatelor din penitenciare şi poliţie din faţa ministerelor de Interne şi Justiţie, întrebându-se câţi protestatari sunt numai din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

"La MAI, MJ si Parlament - protest organizat de sindicalistii din MAI si ANP! Oare cati protestatari sunt numai din ANP?", a scris, pe Facebook, Tudorel Toader.

Peste 250 de sindicalişti reprezentând angajaţi din poliţie şi penitenciare, dar şi rezervişti militari, au protestat, joi, în faţa Ministerului Justiţiei, cerând salarii echitabile, condiţii de lucru mai bune şi oprirea discriminării pensionarilor militari. Anterior, ei au manifestat şi în faţa sediului Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.