Poliția intervine. Au uitat un tifon într-un copil

Poliția intervine. Au uitat un tifon într-un copil

O plângere penală a fost depusă în cazul fetiţei de 11 ani din Sinaia care a ajuns în stare gravă la spitalul din Braşov, unde a eliminat un tifon, cel mai probabil uitat în corpul ei în urmă cu un an, când a fost operată de apendicită.

 

Reprezentantul legal al familiei fetiţei, Daniel Gaşpar, a declarat, corespondetului MEDIAFAX, că a depus, marţi, o plângere penală pentru vătămare corporală din culpă, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia.

Avocatul a sesizat şi Colegiul Medicilor din Bucureşti.

„Plângerea penală este pentru vătămare corporală din culpă, îndreptată împortiva echipei care a participat la operaţie”, a declarat Gaşpar.

 

Avocatul a adăugat că un medic legist, din partea familiei, va face o expertiză paralelă cu cea oficială.

Fetiţa de 11 ani din Sinaia a ajuns în stare gravă la spitalul din Braşov, după ce a fost tratată câteva zile la Sinaia pentru o infecţie puternică. La Braşov, fetiţa a eliminat un tifon, cel mai probabil uitat în corpul ei în urmă cu un an.

Mama copilei, Maria Marcu, declara că tifonul a fost uitat la operaţia de apendicită pe care fata a suferit-o anul trecut.

„Au confirmat doctorii că este uitat tifonul de la operaţia de apendicită. Corpul nu produce tifon, altă operaţie nu a avut, de introdus nu se putea introduce”, spunea mama fetiţei.

Luni, la Braşov, copila a fost supusă unei investigaţii sub anestezie generală, medicii urmând să afle cum a ajuns fetiţa să elimine tifonul prin urină. Dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic de Copii Braşov, spunea că se presupune că tifonul a rămas în corpul copilei după o intervenţie chirurgicală, însă medicii nu excludeau nici varianta potrivit căreia fata să îşi fi introdus singură firele de tifon.

Tot luni, medicii braşoveni spuneau că nu au contactat medicii din Sinaia pentru a cere detalii despre operaţia în care este posibil să-i fi rămas compresa.

Conducerea spitalului din Sinaia nu a putut fi contactată luni.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.