Poliția intervine în pădurile României

Poliția intervine în pădurile României

Poliţia Română continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

În ultima lună, au fost desfăşurate peste 4.000 de controale pe linie silvică, în urma cărora polițiștii au aplicat peste 900 de sancțiuni și au întocmit 630 de dosare penale.

În luna aprilie a acestui an, poliţiştii au efectuat 4.185 de controale în trafic, în fondul forestier național şi în locuri de depozitare sau comercializare a materialului lemnos.

Peste 1.100 de obiective au fost verificate (exploatări forestiere, depozite, instalații de debitat, târguri, piețe, oboare sau ocoale silvice), fiind întocmite 630 de dosare penale, pentru infracţiunile constatate, în care sunt cercetate 209 persoane.

Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 917 de sancţiuni contravenţionale în domeniul silvic, în valoare de peste 1.500.000 de lei.

Acţiunile au avut ca rezultat confiscarea sau indisponibilizarea fizică a 2.827 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 600.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus confiscarea a aproape 30 de ferăstraie mecanice, topoare și securi și indisponibilizarea a 6 autovehicule şi 16 atelaje hipo.

În acţiuni au fost angrenaţi jandarmi şi lucrători ai Gărzii Forestiere.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.