Poliţist judecat pentru că nu l-ar fi sancţionat pe un bărbat prins că depăşise limita de viteză, ci pe mama acestuia

Poliţist judecat pentru că nu l-ar fi sancţionat pe un bărbat prins că depăşise limita de viteză, ci pe mama acestuia

Un agent de poliţie din judeţul Buzău şi alte două persoane au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, respectiv instigare şi complicitate la abuz în serviciu după ce poliţistul, de la Serviciul Rutier, care l-a prins pe un bărbat când circula cu viteză peste limita admisă, ar fi sancţionat-o pe mama acestuia, în schimb, pasageră în maşină.


Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău care au sesizat fapta şi au demarat cercetările cei vizaţi sunt un un agent şef adjunct de poliţie în cadrul I.P.J. Buzău – Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, un bărbat cu trecut infracţional şi mama acestuia.

Fapta s-ar fi comis în luna mai a anului 2019, când agentul şef adjunct de poliţie ar fi oprit, în localitatea Oreavu, un autoturism condus de un bărbat cu viteza de 124 de kilometri la oră, în condiţiile în care limita era de 50 de kilometri la oră. Pentru că cei doi se cunoşteau, au stabilit ca agentul de poliţie să o sancţioneze contravenţional pe mama şoferului, pasageră pe scaunul din dreapta, care a predat permisul de conducere şi a primit o amendă de 1.305 lei.

"Pe fondul relaţiilor de prietenie cu bărbatul care conducea vehiculul, agentul de poliţie rutieră a consemnat în mod nereal în procesul verbal de contravenţie că fapta a fost comisă de a treia persoană inculpată, aflată pe locul pasagerului, căreia i-a aplicat sancţiunea contravenţională a amenzii în cuantum de 1.305 lei şi sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 zile, aducând astfel un prejudiciu şi o vătămare a drepturilor inculpatei în cauză şi, totodată, un folos necuvenit obţinut de persoana care conducea, în fapt, vehiculul. Această situaţie a fost înlesnită de inculpată, care a acceptat să înmâneze permisul de conducere agentului de poliţie şi să semneze procesul verbal de contravenţie, deşi acesta cuprindea aspecte nereale, menţionând în mod expres în cuprinsul documentului că nu are obiecţiuni cu privire la cele consemnate”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat.

Magistraţii Tribunalului Buzău au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a şoferului care s-a aflat la volan în momentul comiterii faptei.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.