Polițist ucis în misiune. Nu avea vestă antiglonț

Polițist ucis în misiune. Nu avea vestă antiglonț

Un poliţist al Postului de Poliţie Recaş, din judeţul Timiş, a fost împuşcat mortal în misiune, în timp ce încerca să oprească maşina în care s-ar fi aflat un bărbat dat în urmărire internaţională. Colegii poliţişstului îl caută acum pe făptaş.

Bărbatul care a împuşcat mortal poliţistul a fost şi el rănit în zona umărului de un alt poliţist. Agresorul de numeşte Ionel Marcel Lepa şi este căutat pentru tâlhărie. Sute de luptători de la Trupele Speciale de Intervenţie, jandarmi, poliţişti şi alte forţe sunt în alertă de grad zero, un elicopter survolează zona localităţii Izvin din Timiş, iar pe şosele au fost instituite filtre. Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu a transmis un mesaj dur pe pagina sa de socializare ministrului de Interne, Carmen Dan, după ce un poliţist de 43 de ani, din Timiş, a fost împuşcat în misiune. Ministrul de Interne, Carmen Dan a transmis condoleanţe familiei poliţistului decedat în misiune, în Timiş şi a subliniat că ”toţi colegii” sunt mobilizaţi pentru a-l prinde pe criminal. Dan a spus că a existat o lege care a fost aprobată în Parlament, dar care nu a intrat în vigoare deoarece a fost atacată la Curtea Constituţională. Legea prevedea întărirea autorităţii poliţistului. Ea a afirmat că în ţara noastră criminalitatea nu are un caracter atât de violent, dar se întâmplă şi astfel de tragedii. Inspectorul general adjunct al Poliţiei Române, comisar şef de poliţie Florian Dragnea, a declarat, duminică seara, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul instituţiei, după decesul poliţistului din Timiş aflat în misiune, că dacă se va constata că au existat sincope în organizarea intervenţiei, cei vinovaţi vor plăti.


UPDATE 19.55 - Comisarul şef de poliţie Florian Dragnea, după decesul poliţistului din Timiş aflat în misiune: Dacă se va constata ca au existat sincope legate de modul de organizare a intervenţiei, cei vinovaţi vor plăti - VIDEO

Inspectorul general adjunct al Poliţiei Române, comisar şef de poliţie Florian Dragnea, a declarat, duminică seara, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul instituţiei, după decesul poliţistului din Timiş aflat în misiune, că dacă se va constata că au existat sincope în organizarea intervenţiei, cei vinovaţi vor plăti.

Comisarul şef de poliţie, Florian Dragnea a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, de duminică seara, care a avut loc la sediul Poliţiei Române, cum s-au petrecut faptele în urma cărora un poliţist de 43 de ani din Recaş, judeţul Timiş, a fost împuşcat mortal în misiune.

”Încă de la început, aş dori să transmit din partea conducerii Poliţiei Române sincere condoleanţe familiei poliţistului, alături de care suntem în aceste momente grele. Astăzi, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au obţinut informaţii punctuale cu privire la faptul că un urmărit internaţional se află într-un imobil din localitatea Izvin, judeţul Timiş. În baza informaţiilor obţinute, poliţiştii au demarat activităţi specifice pentru prinderea numitului Lepa Ionel Marcel, urmărit internaţional, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecătoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie”, a declarat Dragnea.

Comisarul şef de poliţie a relatat şi cum a fost împuşcat poliţistul din Recaş.

”Astfel, poliţiştii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de poliţişti a ocolit imobilul, pentru a se asigura că suspectul nu fuge prin partea din spate, moment în care urmăritul a ieşit din casă şi a făcut uz de armă, în urma căruia colegul nostru şi-a pierdut viaţa. Ulterior, suspectul a fugit în curtea altui imobil, unde ar fi ameninţat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un poliţist a făcut uz de armă, reuşind să-l rănească pe urmărit. Fac precizarea că Lepa Ionel Marcel a fugit într-o zonă împădurită a localităţii, fiind în continuare căutat”, a mai spus acesta.

Florian Dragnea a declarat că imediat după producerea evenimentului au fost dispuse măsuri pentru sprijinirea poliţiştilor din cadrul IPJ Timiş.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.