Procurorul care a amendat poliţiştii pentru că l-au oprit în trafic a fost trimis în judecată pentru abuz

Procurorul care a amendat poliţiştii pentru că l-au oprit în trafic a fost trimis în judecată pentru abuz

Secţia pentru anchetarea magistraţilor l-au trimis în judecată pentru abuz în serviciu pe procurorul Laurenţiu Mihai Vasilescu, cel care a amendat cu câte 5.000 de lei poliţiştii care l-au oprit în trafic şi au refuzat să îl lase să plece după ce le-a menţionat că e procuror.

 

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor din cadrul Parchetului General au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe Vasilescu Mihai Laurenţiu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

„La data de 3 iulie 2018, orele 11,35, aflându-se la volanul unui autoturism, inculpatul Vasilescu Mihai Laurenţiu a fost oprit în trafic pe raza localităţii Ciochina, jud. Ialomiţa, de către un echipaj de poliţie format din doi agenţi de poliţie din cadrul IPJ Ialomiţa - Serviciul Rutier, întrucât constataseră că acesta rula cu viteză mai mare cu 36 km/h decât limita legală. La solicitarea documentelor personale şi ale autovehiculului la control, inculpatul şi-a declinat identitatea prezentând legitimaţia de procuror. Din probele administrate reiese că acesta ar fi susţinut că nu poate fi oprit şi nici sancţionat de către poliţiştii rutieri care desfăşoară activitate sub supravegherea parchetului la care este numit, ameninţând că se va sesiza din oficiu şi le va întocmi dosar penal pentru că l-au sancţionat abuziv”, precizează Parchetul General, printr-un comunicat de presă.


În rechizitoriul procurorilor se mai arată că agenţii de poliţie au constatat, după verificarea documentelor maşinii, că acesta avea Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) expirată, astfel că au aplicat o sancţiune şi pentru această abatere. Ulterior, în aceeaşi zi, au fost formulate la organele judiciare plângeri penale atât de către procuror, cât şi de către agenţii de poliţie.

 

Mai târziu, la data de 2 noiembrie 2018, în calitate de procuror, Laurenţiu Vasilescu a emis o ordonanţă prin care a aplicat celor doi agenţi de poliţie rutieră o amendă de 5000 lei (maximul legal).

„În motivarea respectivei ordonanţe inculpatul a reţinut că ar fi fost împiedicat să-şi desfăşoare activitatea de cercetare penală într-un dosar penal pe care trebuia să-l instrumenteze”, mai precizează sursa citată.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Curţii de Apel Bucureşti.

Tot în acest caz, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Laurenţiu Vasilescu de la Slobozia, pentru că a amendat cu câte 5.000 de lei poliţiştii care l-au oprit în trafic şi au refuzat să îl lase să plece după ce le-a menţionat că e procuror şi după ce şi-a sunat superiorii.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.