Proteste ale polițiștilor

Proteste ale polițiștilor

Sindicaliştii din penitenciare şi cei din poliţie vor organiza pichetări comune ale sediilor MAI şi Ministerul Justiţiei, în zilele de 7 şi 8 februarie, când la Bucureşti va avea loc Reuniunea Consiliului JAI. Potrivit ambelor bresle, protestul are drept scop promovarea drepturilor angajaţilor.

„În baza Protocolului de colaborare încheiat în data de 19 septembrie 2017, între Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, ambele afiliate Confederaţiei Sindicale Naţionale ,,Cartel ALFA”, facem următoarele precizări în legătură cu protestele din perioada 7-8 februarie: Birourile Executive de conducere ale organizaţiilor noastre au decis să pună în aplicare Protocolul de colaborare, astfel încât, în zilele de 7 şi 8 februarie, când va avea loc, la Bucureşti, Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiţie şi Afaceri Interne), la nivel de miniştri, vom organiza pichetări comune ale sediilor Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Justiţiei, pentru promovarea drepturilor şi intereselor sociale, economice şi profesionale ale membrilor noştri de sindicat”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, revendicările vizează măsurile adoptate de Guvern cu privire la salarizarea personalului din familia ocupaţională ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională”, îngheţarea unor sporuri salariale la nivelul al lunii decembrie 2018, neacordarea, de 9 ani, a sumelor compensatorii/ajutoarelor prevăzute de lege la trecerea în rezervă, dar şi modificările aduse regimului pensiilor militare de stat după apariţia Legii nr. 223/2015.

 „Subliniem faptul că organizaţiile noastre conştientizează semnificaţia şi importanţa activităţilor pe componenta de Justiţie şi Afaceri Interne a Consiliului UE (reuniuni la nivel ministerial, la nivel de înalţi funcţionari şi de experţi), care vizează probleme complexe din domeniile specifice de competenţă, dar, în calitate de federaţii reprezentative, dorim să atragem atenţia asupra unor probleme care afectează drepturile şi interesele membrilor noştri de sindicat”, mai spune sursa citată.

Reprezentanţii sindicaliştilor mai spun că prezenţa, la Bucureşti, a miniştrilor din domeniul Justiţie şi Afaceri Interne este un moment propice pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la ineficienţa dialogului social şi la modul defectuos în care Guvernul şi ministerele de resort tratează revendicările lor salariale şi profesionale.

Consiliul JAI, în format informal, va avea loc la Bucureşti, în perioada 6-8 februarie 2019.

România a preluat preşedinţia Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene, pe care o va deţine, timp de 6 luni, începând cu 1 ianuarie 2019. Consiliul JAI este format din miniştrii de Justiţie şi ai Afacerilor Interne din toate ţările membre UE. Deşi nu toate statele au aceeaşi repartizare a sarcinilor între miniştri, în principiu, cei de la Justiţie se ocupă de cooperarea judiciară în materie civilă şi penală şi a drepturilor fundamentale, în timp ce miniştrii de Interne sunt responsabili cu migraţia, gestionarea frontierelor şi cooperarea poliţienească.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.