Recidivă. După ce a omorât doi copii cu mașina, a fost prins băut la volan

Recidivă. După ce a omorât doi copii cu mașina, a fost prins băut la volan

Un tânăr din judeţul Galaţi care în 2016 a lovit mortal cu maşina doi copii în vârstă de 8 şi 9 ani şi a părăsit locul accidentului, ulterior fugind în Italia, este cercetat într-un nou dosar pentru conducere fără permis, dar şi pentru furt de lemn, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor. Bărbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare, dar decizia nu este definitivă, astfel că el era cercetat în libertate.


Ivanciu Corcioveiu, care pe 6 septembrie 2016 a accidentat mortal cu maşina doi copii şi apoi a părăsit locul faptei, este cercetat într-un nou dosar pentru conducere fără permis, susţin surse din rândul anchetatorilor.

"Pe 24 ianuarie, la ora 18.00, poliţiştii din comuna Măstăcani au fost sesizaţi de pădurarul din localitate cu privire la faptul că a observat un autotursim de teren tractând o căruţă încărcată cu lemne. Apelantul a precizat că volanul maşinii era un bărbat, iar alături de el o femeie. Poliţiştii au mers în localitatea Chiraftei, găsind în apropierea unei locuinţe căruţa încărcată cu 1.361 metri cubi de material lemnos. Continuând cercetările, poliţiştii au identificat, în acest caz un bărbat, de 24 de ani, fără permis. El şi femeia în cauză au spus că au găsit lemnele în apropierea unei păduri. În acest caz s-a întocmit un dosar penal pentru coducere fără permis şi sustragere de material lemnos", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, Gabriela Costin.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că în acest caz este vorba despre Ivanciu Corceoveiu, care în urmă cu câteva zile ar fi încercat să iasă din ţară prin punctul de trecere a frontierei de la Oancea, însă a fost oprit de poliţişti.

În 12 iulie 2017, magistraţii Judecătoriei Galaţi l-au condamnat la cinci ani de închisoare pe Ivanciu Corceoveiu, fără ca decizia să fie definitivă. De altfel, în acest dosar Curtea de Apel Galaţi ar urma să se pronunţe vineri, 26 ianuarie.

În 6 septembrie 2016, Ivanciu Corcioveiu, aflat la volanului unei maşini pe un drum din localitatea gălăţeană Folteşti, fără a avea permis de conducere, a pierdut controlul autoturismului şi a accidentat mortal doi copii în vârstă de 8 şi 9 ani care se jucau pe marginea şoselei. Tânărul a părăsit imediat locul accidentului şi a fugit apoi în Italia, unde a fost prins pe 15 septembrie 2016. El a fost arestat preventiv, dar pe 6 februarie 2017 Judecătoria Galaţi a hotărât că poate fi judecat în stare de libertate, procurorii au contestat decizia, însă pe 14 februarie 2017 el a fost eliberat din arest în urma unei decizii a Tribunalului Galaţi. Tânărul afirma în 2016, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că îi pare rău pentru cele întâmplate, spunând că a părăsit locul accidentului deoarece i-a fost frică şi nu a ştiut că au murit cei doi copii. Ivanciu Corcioveiu a mai afirmat că nu a fost ajutat de nimeni să plece din ţară, spunând că părăsit România în mod legal. El a mai spus că îşi cere iertare familiilor celor doi copii decedaţi.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.