Sâmbătă, plus 20 de grade. Luni, minus 10 grade

Sâmbătă, plus 20 de grade. Luni, minus 10 grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că vremea în ţară, precum şi în Capitală, va fi caldă sâmbătă, cu temperaturi între 18 şi 20 de grade Celsius, însă, de duminică se preconizează o răcire cu precipitaţii sub formă de ninsoare.

"Se preconizează o răcire care începe duminică şi care continuă şi la începutul săptămânii viitoare. Într-adevăr, inclusiv sâmbătă vor fi temperaturi foarte ridicate. Martie este o lună capricioasă, mai sunt intervale calde, reci. Vor fi şi precipitaţii sub formă de ninsoare, dar nu mai devreme de duminică, unele care pot fi şi în cursul zilei. Până sâmbătă nu vor fi probleme, iar în partea de sud a ţării, ca şi vineri, vor fi valori în jur de 18 grade Celsius şi în Capitală maxima de sâmbătă va fi de 18-19 grade. În ţară vor fi înspre 19 în mai multe zone din sud, chiar 20 de grade în sudul Dobrogei", a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu al ANM.

Între 18 şi 20 martie vremea se va răci, însă ulterior valorile termice vor creşte uşor de la o zi la alta, astfel încât, la sfârşitul celei de a doua săptămâni, se va atinge o medie regională de 13 grade. Temperaturile minime se vor situa între 3 şi 7 grade, în medie, în prima săptămână, cu cele mai scăzute valori pe 15 martie, iar în intervalul 18 – 20 martie vor deveni uşor negative, pentru ca apoi să crească din nou, spre 3 grade pe 24, 25 martie, potrivit ANM.

În Crişana, regimul termic va marca o scădere, iar pe parcursul ultimelor zile ale intervalului de prognoză, temperaturile se vor situa uşor sub normele perioadei, atingând pe 25 martie o medie regională de 12 grade la valorile maxime şi de 2 grade la cele minime.

În Transilvania, la începutul săptămânii, se va resimţi o răcire a vremii, iar minimele nocturne vor deveni negative, însă apoi regimul termic va marca o creştere treptată, spre aproximativ 10 grade ziua şi 0 grade noaptea, pe data de 25 martie.

În Maramureş, între 18 şi 20 martie vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului. După această dată şi până pe 25 martie, temperatura aerului va fi în creştere de la o zi la alta, dar se va menţine uşor sub valorile climatologic normale, astfel încât, pe 25 martie, maximele diurne vor fi de aproximativ 10 grade, iar minimele nocturne vor atinge 1-2 grade, în medie.

În Moldova, prognoza ANM indică o răcire începând cu data de 17 martie, care va continua până pe data de 19 martie, când temperaturile nocturne vor fi negative. Ulterior, tendinţa vremii va fi una de încălzire treptată, astfel încât la sfârşitul intervalului de prognoză se va înregistra o medie a temperaturilor maxime comparabilă cu cea de la debutul intervalului, în timp ce valorile minime vor fi mai scăzute decât cele iniţiale.

În Dobrogea, pe 18 martie vremea se va răci, iar temperatura aerului va scădea sub valorile normale climatologic pentru această perioadă. O nouă tendinţă de încălzire treptată se va resimţi după data de 21-22 martie, astfel încât, la finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză, se vor înregistra temperaturi comparabile cu cele de la debutul acestuia.

În Muntenia, între 18 şi 21 martie, vremea se va răci, iar temperatura aerului va coborî sub valorile normale climatologic pentru această perioadă a anului, însă începând cu 22 martie va debuta un nou proces de încălzire, ce va determina, la finalul perioadei de prognoză (25 martie), valori termice de 14 grade ziua şi 2-3 grade noaptea, în medie.

În Oltenia, între 18 şi 20 martie vremea va deveni mai rece decât în mod normal în această perioadă, însă între 21 şi 25 martie temperatura aerului va creşte uşor de la o zi la alta, urmând a se înregistra, la finalul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, valori medii diurne de 13...14 grade şi nocturne de aproximativ 2 grade.

Conform ANM, la munte vremea se va răci uşor, iar pe 15 martie se vor înregistra medii termice de 2-3 grade ziua şi -4 grade noaptea. În următoarele două zile temperaturile vor creşte puţin, însă o nouă scădere a regimului termic va avea loc în intervalul 18 – 22 martie, când vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului. Ulterior, temperaturile vor creşte din nou.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.