Se dublează valabilitatea PAȘAPOARTELOR!

Se dublează valabilitatea PAȘAPOARTELOR!

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice un proiect de lege prin care propune dublarea termenului de valabilitate a pașaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta de peste 25 de ani. Opțiunea a ținut cont de faptul că după această vârstă, schimbările de fizionomie sunt mai puțin accentuate.


De altfel, în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene paşapoartele simple electronice au termen de valabilitate de 10 ani.

Pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani, paşaportul simplu electronic va fi valabil trei ani, iar pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 25 de ani va fi valabil 5 ani.

Pentru că una dintre cauzele cozilor din timpul verii are legătură cu faptul că un număr mare de cetăţeni preferă să solicite un paşaport simplu temporar, propunem limitarea situaţiilor în care se poate solicita în regim de urgenţă un paşaport temporar.

În prezent, o persoană poate solicita în regim de urgenţă un paşaport simplu temporar, valabil doar 1 an, fără a i se cere să dovedească urgenţa invocată, ceea ce a încurajat foarte mulţi cetăţeni să opteze pentru acest tip de paşaport atunci când au uitat să-şi facă din timp documentul de călătorie sau când nu au dorit să aştepte timpul necesar realizării unui document electronic.şaportului simplu electronic

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.