Logo
Imprimă această pagină

Soluție pentru București: sensuri unice

Soluție pentru București: sensuri unice

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, propune realizarea unor sensuri unice în zonele aglomerate din Bucureşti, pentru decongestionarea traficului.


Vela a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că tot ce ţine de fluxul de circulaţie din Bucureşti este atributul Primăriei Generale şi nu al Ministerului de Interne.

"Tot ce înseamnă flux de circulaţie acum, intersecţii, semafoare, indicatoare, toate acestea sunt atributul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, nu al Ministerului de Interne. Noi intervenim cu Poliţia Rutieră doar pentru a dirija circulaţia. Pe lângă toate primăriile din România există o instituţie numită Comisia de sistematizare rutieră, o comisie cu care eu, la Caransebeş, am lucrat 12 ani. Acolo se pot decide lucruri importante pentru Unitatea Teritorial Administrativă pe care o conduci ca primar general şi ca şi Consiliu General”, a afirmat Vela.

El a spus că pentru evitarea aglomeraţiilor în trafic propune realizarea de sensuri unice.

"Punctul meu de vedere, dacă vreţi vă spun şi îl voi spune şi consilierilor locali şi doamnei primar general, este realizarea unor fluxuri de circulaţie pe străzi sau bulevarde care să cuprindă doar un singur sens de mers, nu două, pentru a nu se crea acele conflicte în intersecţii care se aglomerează şi care pe străzi scurte, la rândul lor, creează în lanţ alte aglomerări în circulaţia rutieră, în special dimineaţa când vine lumea spre serviciu sau spre şcoli şi după-amiaza”, a explicat ministrul.

El a mai spus că se poate face un studiu în acest sens, cu zonele aglomerate, la care poate participa şi Inspectoratul General de Aviaţie.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.