TAXIMETRIȘTII DIN ZONA AEROPORTURILOR, VERIFICAȚI DE POLIŢIŞTI

TAXIMETRIȘTII DIN ZONA AEROPORTURILOR, VERIFICAȚI DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii au acționat pentru verificarea legalități activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi.

În doar 2 ore, au fost verificate aproape 250 de autoturisme, au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie.

La data de 8 noiembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

Pe parcursul a două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 247 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţional, în valoare de 22.400 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 14 au fost pentru încălcarea normelor privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 67 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, iar 4 la alte acte normative.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare. Totodată, a fost reținut un permis de conducere.

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru siguranța transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.

În acțiune au fost angrenați și lucrători din cadrul Registrului Auto Român și specialiști din cadrul Metrologiei Legale.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.