Logo
Imprimă această pagină

Toate drumurile sunt deschise

Toate drumurile sunt deschise

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă, luni, că niciun drum naţional nu este închis sau restricţionat din cauza fenomenelor meteorologice. În noaptea de duminică spre lunbi s-a interbenit cu peste şase sute de utilaje şi s-au răspândit peste 4.600 tone material antiderapant.

Potrivit CNAIR, drumarii au acţionat pentru a menţine reţeaua rutieră naţională practicabilă, în condiţii de siguranţă, cu 686 utilaje şi au răspândit aproximativ 4.618 tone material antiderapant.

”Frontul atmosferic a afectat iniţial Oltenia şi Muntenia, iar treptat fenomenele meteotologice s-au deplasat spre Transilvania şi Moldova. În aceste condiţii, Direcţiile regionale ale CNAIR au început să acţioneze încă de aseară pentru a menţine circulaţia deschisă pe drumurile publice”, au anunţat reprezentanţii CNAIR.

Potrivit acestora, frontul atmosferic se manifestă, luni dimineaţă, mai puternic în Transilvania şi Moldova.

”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au mai transmis reprezentanţii CNAIR.

Meteorologii au prelungit, luni, codul galben de ninsori, până la ora 22.00, în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova. De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că, în judeţele Tulcea, Buzău, Brăila, este cod galben de vânt, până la ora 20.00.

În plus, în întreaga ţară este în vigoare o informare meteorologică ce vizează polei, precipitaţii moderate cantitativ, până marţi la ora 10.00.

 

 

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.