Trafic redeschis în intersecţia dintre bulevardele Eroilor si Eroilor Sanitari

Trafic redeschis în intersecţia dintre bulevardele Eroilor si Eroilor Sanitari

O parte din lucrările la Magistrala 5 de metrou, care va face legătura dintre Drumul Taberei şi Pantelimon, au fost finalizate, permiţând redeschiderea traficului, a anunţat, sâmbătă, Metrorex.

„Constructorul Magistralei 5 de metrou a finalizat lucrările de suprafaţă din zona Bulevardului Eroilor. Traficul rutier de la intersecţia Eroilor cu Eroii Sanitari este redeschis, de astăzi, pe toate cele 4 benzi”, a anunţat Metrorex, sâmbătă, porivit Mediafax.

Consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) a câştigat, la finele lunii februarie 2011, licitaţia pentru a realiza tronsonul Eroilor - Drumul Taberei.

Magistrala 5 cuprinde trei secţiuni: Eroilor - Drumul Taberei, Eroilor - Iancului şi Iancului - Pantelimon. Primul tronson (Eroilor - Drumul Taberei) se întinde pe aproape 7 kilometri, la care se adaugă un depou şi zece staţii (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor).

Lucrările la această magistrală au început în anul 2011, finalizarea fiind programată pentru martie 2019. Investiţia în Magistrala 5 se ridică la 3,2 miliarde de lei, din care 2,65 miliarde de lei din fonduri structurale nerambursabile.

Surparea terenului pe străzile care duc în intersecţia deschisă la 4 benzi

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitari a fost inchis, în decembrie 2015, din cauza surparii terenului, existand riscul de prabusire a carosabilului, incidentul fiind semnalat de firma care face lucrari de modernizare si extindere la metrou, anunta Primaria Capitalei.

Conform unui comunicat al Primariei Capitalei, citat de Mediafax, circulatia a fost inchisa, pe bulevardul Eroilor, intre strada Carol Davila si Pod Eroilor, si pe bulevardul Eroilor Sanitari, intre strada Carol Davila si Piata Operei, dupa ce incidentul a fost semnalat de constructorul care efectueza lucrari de modernizare si extindere pentru Metrorex.

"Deoarece exista riscul prabusirii carosabilului si propagarea surparii spre imobilele aflate la intersectia bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general, Razvan Sava, a convocat un comandament de urgenta si a dispus inchiderea traficului in zona, pana la punerea in siguranta a perimetrului", se arata in documentul citat.

Din comunicatul emis sâmbătă de Metrorex nu se deduce însă că traficul s-a reluat şi pe bulevardul Eroilor Sanitari care a fost închisă în urmă cu trei ani.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.