Publicitate

Tramvaiele de epocă invadează Capitala

Tramvaiele de epocă invadează Capitala

 Primăria Capitalei îi invită pe bucureşteni la o plimbare cu tramvaie de epocă, în perioada 26-29 octombrie, pentru a celebra sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului, informează miercuri Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB). 

În cele patru zile, trei tramvaie de epocă vor circula pe traseul Depou Victoriei, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Şos. Ştefan cel Mare, Obor, Calea Moşilor, Piaţa Sfântul Gheorghe şi retur, în intervalul orar 11:00 - 13:00. 

Vehiculele care participă la paradă sunt tramvaie de epocă, modificate la Uzina de Reparaţii a RATB. Convoiul va fi condus de tramvaiul tip V056, fabricat în anul 1956 prin modernizarea tramvaiului Doyle-Thompson, cu o capacitate de 16 călători şi 13 locuri pe scaune. Tramvaiul a circulat în Bucureşti până în anul 1981. 

Cel de-al doilea tramvai care va participa la paradă, tip EP/V3A, a fost produs în anul 1976, prin modernizarea, tot la Uzina de Reparaţii, a tramvaiului Electroputere Craiova (fabricat în 1955). Vehiculul are 20 de locuri pe scaune şi o capacitate de 156 de călători. A circulat în Bucureşti până în anul 2002. 

Convoiul va fi închis de tramvaiul Rathgerber tip 3.16, fabricat în perioada 1966-1969, intrat în inventarul RATB în anul 1999. Acesta a circulat în Bucureşti până în anul 2002, după care a fost transformat în vagon tip restaurant, la aceeaşi Uzină de Reparaţii a RATB. Acesta are 40 de locuri pe scaune şi o capacitate de 151 de călători 

Vehiculele vor străbate centrul Bucureştiului, fiind însoţite de personaje îmbrăcate în costume de epocă. În prima zi a evenimentului, într-unul din tramvaie va cânta fanfara. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Refuz