Logo
Imprimă această pagină

Treceri de pietoni cu mesaje de atenţionare, la Focşani: „Ia-ţi copilul de mână" şi „Lasă telefonul"

Treceri de pietoni cu mesaje de atenţionare, la Focşani: „Ia-ţi copilul de mână" şi „Lasă telefonul"

Pe mai multe treceri de pietoni din Focşani au apărut mesaje precum „Ia-ţi copilul de mână”, „Nu alerga” sau „Lasă telefonul”,acestea fiind scrise în cadrul unei acţiuni a Poliţiei, Primăriei şi reprezentanţilor societăţii civile, pentru a atrage atenţia asupra pericolului producerii unor accidente.


Pe carosabil, peste zona demarcată ca trecere de pietoni, au fost scrise mesaje pentru pietoni. Pe carosabil scrie „Uită-te în stânga", „Ia-ţi copilul de mână", „Nu alerga” şi „Lasă telefonul".

Reprezentanţii Poliţiei Vrancea spun că prin această acţiune se doreşte responsabilizarea tuturor participanţilor la trafic, şoferi şi pietoni, în condiţiile în care au loc destul de des accidente din cauză că nu se respectă prioritatea pentru pietoni sau pentru că pietonii traversează neregulamentar.

În Focşani, mesaje vor mai fi montate în zonele aglomerate, în apropierea şcolilor şi lângă locurile de joacă pentru copii.

 

Acţiunea se va desfăşura pe parcursul verii, până la începerea şcolii.

Potrivit statisticilor, de la începutul anului, în oraşul Focşani două persoane au fost rănite grav în urma unor accidente produse pe trecerea de pietoni. De asemenea, în 2019 patru persoane au ajuns în stare gravă la spital după ce au traversat neregulamentar şi au fost lovite de maşini.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.