Publicitate

Un instructor auto, cercetat sub control judiciar în urma percheziţiilor de la Serviciul înmatriculări

Un instructor auto, cercetat sub control judiciar în urma percheziţiilor de la Serviciul înmatriculări

Un instructor auto este cercetat sub control judiciar, pentru comiterea a zece infracţiuni, în urma percheziţiilor realizate miercuri în Botoşani la Serviciul de înmatriculări auto şi la Evidenţa populaţiei, iar alte 12 persoane sunt cercetate în acelaşi dosar, unii fiind angajaţi la Primăria Flămânzi şi Poliţia Locală Botoşani.


Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, în urma percheziţiilor realizate miercuri, un instructor auto este cercetat sub control judiciar pentru săvărşirea a zece infracţiuni, atât de corupţie, cât şi de altă natură.

Miercuri, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate în judeţele Botoşani şi Suceava, dintre care una la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Botoşani, una la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Flămânzi, două la sediile unor centre medicale, precum şi la domiciliile mai multor persoane, între care şi funcţionari, într-o cauză penală având ca obiect infracţiuni de corupţie, săvârşite în legătură cu obţinerea, în mod fraudulos a permiselor de conducere.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, de la imobilele unor instructori auto şi funcţionari publici au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile, laptopuri şi sume importante de bani (aproximativ 20.000 de euro şi 55.000 de lei), în vederea continuării cercetărilor.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au fost audiate alte 12 persoane, având calitatea de suspecţi, dintre care şi funcţionari publici - din cadrul Primăriei Oraşului Flămânzi, Poliţiei Locale Botoşani. Aceştia sunt cercetaţi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

“Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2016 – 2019, persoane domiciliate în judeţul Iaşi, beneficiind de sprijinul şi complicitatea unor funcţionari publici din cadrul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei Flămânzi, şi-au stabilit în mod fictiv reşedinţa/domiciliul la adrese de pe raza judeţului Botoşani, iar ulterior, cu ocazia efectuării cursurilor de pregătire teoretică şi practică cu instructori auto din judeţul Botoşani, au obţinut, cu sprijinul acestora din urmă, în mod fraudulos permisele de conducere”, se arată în comunicat.

Sursa citată spune că în schimbul unor sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 350 de euro, instructorii auto, cu sprijinul unor poliţişti locali care-şi desfăşurau activităţile de serviciu la punctul de control acces al S.P.C.R.P.C.Î.V Botoşani, au intervenit pe lângă funcţionari publici din cadrul acestei instituţii, cu scopul de a facilita promovarea candidaţilor la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere, programarea ”peste rând” a candidaţilor la proba teoretică şi la proba practică.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.