Un poliţist din Iaşi a refuzat de şase ori să primească mită

Un poliţist din Iaşi a refuzat de şase ori să primească mită

Un poliţist din Iaşi a refuzat de şase ori să primească mită, formulând de fiecare dată denunţuri împotriva celor care au încercat să-i ofere bani în schimbul rezolvării unor probleme.


Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), poliţistul lucrează la Secţia 8 Poliţie Rurală Leţcani. El a sesizat Direcţia cu privire la faptul că un şofer în vârstă de 40 de ani i-a promis că îi oferă bani în schimbul distrugerii actelor de constatare întocmite de poliţist după ce l-a prins conducând fără permis o maşină înmatriculată în altă ţară, fără drept de circulaţie în România.

Miercuri, ofiţerii DGA l-au prins pe bărbat în flagrant în timp ce îi oferea poliţistului 100 de euro. Şoferul i-a promis agentului de poliţie şi alte sume de bani, fără a preciza cuantumul.

El este acum sub control judiciar pentru 60 de zile.

Poliţistul din Iaşi a mai formulat denunţuri şi în alte cinci situaţii, una în 2014, trei în 2016 şi una anul trecut, în toate cele cinci cazuri cei care au încercat să ofere mită fiind prinşi în flagrant, iar cauzele finalizate prin rechizitorii.

Agentul a primit anul trecut, cu ocazia Zilei Aniversare a DGA – 30 Mai, „Diploma de Integritate” din partea Direcţiei Generale Anticorupţie iar, în acelaşi an, cu ocazia Zilei Aniversare a Poliţiei Române, a fost desemnat poliţistul anului de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.