Un șofer beat și violent a bătut un agent de circulație

Un șofer beat și violent a bătut un agent de circulație

 Scene aiuritoare pe un drum naţional din judeţul Neamţ.

Un şofer în vârstă de 23 de ani, beat şi violent, a provocat o serie de incidente stupefiante, în urma cărora s-a ales cu un mandat de arestare preventivă. În prima fază, nemţeanul a provocat o altercaţie în trafic, pe fondul consumului de alcool. „Pe data de 21 iunie, în timp ce poliţiştii de la Serviciului Rutier se aflau la Straja, comuna Pângaraţi, în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 15 (Piatra Neamţ - Bicaz), au fost sesizaţi de către o femeie de 52 de ani, din Iaşi, care a reclamat că a fost şicanată în trafic şi avut o altercaţie verbală cu un alt conducător auto”, a precizat IPJ Neamţ.

Se pare că individul nu este prima altercaţie de acest fel, însă de această dată lucrurile au luat-o complet razna. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, dând peste Flavius Gribincea şi cum acesta emana halenă alcoolică, unul dintre oamenii legii i-a cerut acceptul pentru un test cu aparatul etilotest. Când a fost testat, cel în culpă s-a enervat şi a agresat un poliţist de la Serviciul Rutier al Poliţiei Neamţ, lovindu-l cu capul în figură. În timpul imobilizării, pe drum şi la sediul forţelor de ordine, el nu s-a potolit, continuând să-i înjure şi să-i ameninţe pe oamenilor legii cu acte de violenţă. În cele din urmă, şoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, una care de regulă se dublează în sânge. Conform procedurii, el fost condus la o unitate medicală, dar a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Apoi, procurorul de caz a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, Gribincea fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj şi refuz sau sustragere de la recoltarea de mostre biologice. Două infracţiuni Prezentat magistraţilor de la Judecătoria Bicaz, s-a decis arestul preventiv pe o perioadă de 30 de zile în cazul lui Flavius Gribincea.

Conform modificărilor legislative din domeniul ordinii şi siguranţei publice prevăzute de Legea nr. 192/2019, în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, poliţistul este îndreptăţit să utilizeze mijloace de constrângere. Acestea constau în folosirea forţei fizice, inclusiv prin aplicarea unor procedee de autoapărare sau imobilizare, cătuşe sau alte mijloace care permit imobilizarea membrelor superioare şi/sau inferioare. Poliţiştii pot folosi şi vehicule, pentru oprirea sau blocarea unor maşini. În situaţia unei acţiuni violente iminente îndreptate împotriva oamenilor legii, mijloacele de constrângere pot fi folosite fără avertizarea verbală prealabilă.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.