Publicitate

Unde puteți vedea, miercuri, o Paradă Militară

Unde puteți vedea, miercuri, o Paradă Militară

Ministerul Apărării Naţionale organizează, miercuri, ceremonii militare şi religioase dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române. 

La Bucureşti, va avea loc o ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori, de la ora 10,25, la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza amplasată în Dealul Patriarhiei Române. 

"Între orele 10,00 şi 14,00, la Muzeul Militar Naţional 'Regele Ferdinand I' va fi organizată o manifestare istorico-militară cu participarea unor asociaţii de reconstituire care vor recrea - prin uniforme, prezentări de armament şi demonstraţii de instrucţie de front - epoca domnitorului Alexandru Ioan Cuza. De asemenea, vor fi depuse coroane de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la cel al lui Mihail Kogălniceanu şi al generalului Ioan Emanoil Florescu aflate în curtea muzeului", informează un comunicat al MApN transmis. 

La Iaşi, ceremonia militară şi religioasă se va desfăşura, începând cu ora 11,00, la Monumentul lui Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii. 

La Focşani, de la ora 16,00, în Piaţa Unirii vor avea loc o ceremonie militară şi religioasă, un moment artistic susţinut de reprezentanţii Teatrului municipal şi de cei ai Ansamblului "Ţara Vrancea" şi defilarea Gărzii de Onoare formată din militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul". 

"Ceremonii similare, dar şi sesiuni de comunicări ştiinţifice, gale de filme documentare, expoziţii şi spectacole cultural-artistice, vor fi organizate, împreună cu autorităţile locale, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor Române", se arată în comunicat. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Refuz