Unde va ninge în România

Unde va ninge în România

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenţionare cod galben de vânt puternic, valabilă pentru zona montană. Vântul va sufla cu putere, atingând viteze de peste 90 de kilometri la oră, iar în Carpaţii Orientali şi Meridionali rafalele vor depăşi 120 de kilometri la oră. Avertizarea este valabilă până luni, la ora 16.00. Meteorologii anunţă că şi în Bucureşti va sufla vântul, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei.


Potrivit ANM, de duminică de la ora 12.00, până luni la ora 16.00, la munte, vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80...90 km/h.

”În zona înaltă, mai ales a Carpaţilor Orientali şi Meridionali, se vor depăşi 100...120 km/h. La altitudini de peste 1.800 m, temporar, în cursul nopţii de duminică spre luni (10 / 11 martie), va ninge viscolit”, a transmis ANM.

Potrivit meteorologilor, intensificări temporare ale vântului se vor semnala şi în celelalte regiuni, cu viteze în general de 50...60 km/h, iar în Moldova şi Transilvania, rafalele vor atinge 60...70 km/h.

Astfel, până la ora 12.00, este cod galben de vânt în zonele joase din Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, dar şi în judeţele Suceava, Bacău, Vrancea, Neamţ, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Hunedoara, Caraş-Severin, Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Buzău.

În zonele joase din aceste judeţe vântul va sufla cu 55 – 80 de kilometri la oră, în timp ce la munte viteza vântului va atinge şi depăşi 100 de kilometri la oră.

De asemenea, este cod galben de vânt, până la ora 11.00, în judeţele Alba, Mureş, Vâlcea, Gorj, Braşov, Covasna, Harghita şi Sibiu.

Prognoză specială pentru Bucureşti

ANM a emis o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă pentru duminică şi luni.

Potrivit meteorologilor, duminică, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată.

”Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va avea intensificări temporare în cursul zilei şi din nou în a doua parte a nopţii, cu rafale în general de 45...55 km/h. Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade”, au transmis meteorologii.

Potrivit acestora, luni, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată, deşi temperatura aerului va scădea uşor.

”Cerul va fi temporar noros, iar vântul va continua să prezinte intensificări, mai ales în prima parte a zilei, cu viteze la rafală în general de 45...55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade”, mai spun meteorologii.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.