URGIE! Copaci doborâţi, maşini avariate, mii de oameni fără curent electric

URGIE! Copaci doborâţi, maşini avariate, mii de oameni fără curent electric

Un număr de 18 copaci au fost doborâţi de vânt sau sub greutatea zăpezii în judeţul Vrancea, în ultimele 24 de ore, iar trei maşini au fost avariate. 5100 de abonaţi nu au current electric din cauza avariilor pe care muncitorii societăţii de furnizare a energiei electrice încearcă să le remedieze.


Potrivit purtătorului de cuvânt al IU Vrancea, Florin Olaru, în ultimele ore, au fost 18 intervenţii pentru îndepărtarea crengilor sau copacilor care sub greutatea zăpezii au căzut fie pe şosea, fie pe maşini parcate, cele mai multe cazuri fiind în Focşani.

Trei autoturisme au fost avariate de arborii sau crengile lor care au picat din cauza vremii. În 13 dintre situaţii a intervenit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea cu aproape 60 de subofiţeri şi 13 mijloace, însă au fost mobilizaţi şi voluntarii de la Focşani, şi din localităţile Câmpineanca, Dumitreşti şi Răcoasa care au acţionat în cinci cazuri pentru îndepărtarea copacilor doborîţi pe şosea sau pe maşinile parcate.

Tot din cauza vântului şi a zăpezii grele, la ora 5.00 dimineaţa erau 6 localităţi din Vrancea nealimentate cu energie electrică, 5100 de abonaţi erau privaţi de acest serviciu, localităţile afectate fiind Bârseşti, Fitioneşti, Răcoasa, satul Trestia din comuna Vintileasca şi Boloteşti cu 2500 de gospodării în beznă şi reghiu cu 150.00.

Nici un drum judeţean sau naţional din Vrancea nu este blocat de nămeţi. Pe drumurile naţionale se acţionează acum cu 15 utilaje iar pe cele judeţele cu 38 de maşini de deszăpezire. Se circulă în condiţii de iarnă în tot judeţul Vrancea.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.