Publicitate

Vitezomanul Gică. Avea 219 la oră pe autostradă

Vitezomanul Gică. Avea 219  la oră pe autostradă

 Peste 50 de şoferi care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost depistaţi, în ultima săptămână, de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române. 

Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 219 km/h, pe autostrada A1, informează IGPR. 

Pe A1, 31 de şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze cuprinse între 181 şi 219 km/h, iar pe autostrada A2 aparatul radar a înregistrat şapte şoferi care îşi conduceau maşinile cu 182 până la 200 km/h. 

Tot în această perioadă, pe autostrada A3, poliţiştii au depistat 18 şoferi care au depăşit limita legală de viteză, deplasându-se cu 181 până la 217 km/h. 

Viteza maximă a fost înregistrată pe 29 octombrie la kilometrul 340 al autostrăzii A1 Râmnicu Vâlcea - Deva, unde poliţiştii au depistat un tânăr de 19 ani, din Covasna, care circula cu 219 km/h. 

Toţi conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei şi le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile. 

Poliţia Română reaminteşte că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. 

Conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere. 

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent între 1.305 şi 2.900 de lei). De asemenea, se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.