Zeci de oameni blocați în telecabine

Zeci de oameni blocați în telecabine

30 de persoane, între care cel puţin patru copii, au fost blocate, duminică, la înălţime, după ce telecabinele care fac legătura între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac s-au oprit pe traseu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Cabinele sunt blocate pe linie. Angajaţii de la telecabină intervin în zona superioră a traseului. Între persoanele din cabine se află şi copii, unul de doar 8 luni. Nu a fost solicitat ajutorul salvamontiştilor”, a spus David.

În zonă a fost trimis şi un echipaj SMURD, deoarece, în urma apelului la 112, au fost raportate persoane care au făcut atac de panică.

„Am trimis echipaj SMURD. Nu avem date despre ce s-a întâmplat, dar se pare că ar fi persoane cu atac de panică”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, col. Cosmin Balcu, şeful ISU Sibiu.

Potrivit acestuia, în telecabine ar fi blocate 30 de persoane.

Telecabinele nu fac transport foarte mare de persoane în timpul verii, deoarece Transfăgărăşanul a fost deschis şi se circulă rutier.

În luna aprilie, aproximativ 20 de persoane au rămas blocate timp de 30 de minute, în telecabina de la Bâlea Lac, care urcă la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, din cauza unei avarii. Nu au fost semnalate atunci probleme medicale.

Un accident mai grav a avut loc în mai 2017, când telecabinele s-au lovit de staţii, iar şase persoane au fost rănite, din cauza unei probleme tehnice.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.