A căzut copacul pe el

A căzut copacul pe el

Un bărbat în vârstă de 45 de ani şi-a pierdut viaţa, în timp ce încerca să doboare un arbore într-o pădure, iar mai multe fragmente lemnoase au căzut peste el, se arată într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă din Caraş-Severin. 

"Inspectoratul Teritorial de Muncă din Caraş-Severin a fost informat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, cu privire la producerea unui eveniment într-un parchet forestier de pe raza Ocolului Silvic Anina. Evenimentul s-a produs luni, 22 ianuarie 2018, în jurul orei 11:00, fiind implicat un angajat, (fasonator mecanic), în vârstă de 45 de ani, al unei firme cu sediul social Anina. Din primele informaţii, s-a constatat faptul că în timpul activităţii de doborâre a unui arbore, acesta a căzut peste alt arbore din imediata apropiere, fapt ce a determinat ruperea de fragmente lemnoase care au căzut peste victimă, cauzându-i decesul", se precizează în comunicat. 

Conform acestuia, la faţa locului s-au deplasat doi inspectori de muncă, unul din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă, iar celălalt din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă, pentru a stabili împrejurările şi cauzele care au determinat producerea acestuia, răspunderile şi măsurile care se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare, şi pentru a verifica dacă angajatorul respectă legislaţia în domeniul relaţiilor de muncă. 

Potrivit reprezentanţilor ITM Caraş-Severin, după definitivarea cercetării se va stabili caracterul evenimentului, respectiv, dacă a fost sau nu accident de muncă. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.