Aglomerație de CAMIOANE la granița cu Ungaria

Aglomerație de CAMIOANE la granița cu Ungaria

Numărul de camioane care se prezintă la ieşirea din ţară, în special spre Ungaria, este în creştere, după ridicarea restricţiilor impuse în statul vecin pe perioada Paştelui catolic. Începând de luni seară, la punctele de trecere de la frontiera de vest din judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au făcut formalităţile de frontieră pentru aproximativ 5.200 de automarfare, din care 3.800 pe sensul de ieşire din ţară, arată Poliţia de Frontieră, care a luat măsuri pentru suplimentarea personalului.


Poliţia de Frontieră anunţă că, în urma restricţiilor impuse în Ungaria, în perioada Paştelui Catolic, pentru traficul pentru vehiculele de transport marfă, în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei, în special pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria.

De aceea, s-au luat măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport.

Astfel, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalităţile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliţia de Frontieră Română ţine legătura cu autorităţile ungare în vederea alocării, în comun, de personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria.

De la ridicarea restricţiilor (începând de luni de la ora 23.00), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate în judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 5.200 de automarfare, din care aproximativ 3.800 pe sensul de ieşire din ţară.

"Menţionăm că timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar, de poliţiştii de frontieră români, se păstrează în media de 2-5 minute/camion", arată Poliţia de Frontieră.

Poliţia de Frontieră recomandă în continuare şoferilor de autocamioane tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise tranzitului de mărfuri la graniţa cu Ungaria (P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Nădlac, PTF Turnu, P.T.F. Vărşand, P.T.F. Borş, PTF Petea), astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, în proximitatea punctelor de trecere a graniţei, poliţiştii de frontieră împreună cu cei rutieri informează şoferii despre posibilitatea utilizării unor rute altenative.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.