Publicitate

Aproape o sută de autovehicule, deblocate pe DN 22

Aproape o sută de autovehicule, deblocate pe DN 22

Autorităţile din Tulcea au reuşit deblocarea maşinilor care au rămas înzăpezite pe Drumul Naţional 22, între Tulcea şi Cataloi. 94 de autovehicule nu au mai putut înainta din cauza zăpezii şi viscolului, în zonă intervenindu-se mai multe ore pentru curăţarea carosabilului. Maşinile circulă în coloană şi se îndreaptă către Tulcea, iar DN 22 rămâne în continuare închis circulaţiei.


Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, joi seară, autoturismele blocate în zăpadă în zona localităţii Cataloi au fost scoase din nămeţi şi se îndreaptă către Tulcea, coloana fiind însoţită de utilaje de deszăpezire.

În total, 94 de maşini s-au aflat pe sectorul respectiv de drum, dar nicio persoană nu a acuzat probleme medicale. Oamenii au stat blocaţi timp de mai multe ore în apropiere de Cataloi, din cauza zăpezii depuse pe carosabil. La faţa locului au intervenit mai multe utilaje de deszăpezire, dar şi 20 de jandarmi şi pompieri, cu lopeţi. Intervenţia lor a fost îngreunată de faptul că vântul bătea cu putere şi aducea zăpada la loc pe carosabil.

Sectorul de drum respectiv rămâne în continuare închis, la fel şi alte drumuri naţionale şi judeţene din Tulcea.

Pompierii tulceni au avut joi zeci de intervenţii de salvare, pe lângă cea din Cataloi.

Astfel, ei au intervenit pentru transportul la spital a mai multor femei însărcinate şi a unor persoane cu diverse afecţiuni de sănătate, care nu aveau posibilitatea să ajungă la spitalul din Tulcea.

De asemenea, echipele de intervenţie au îndepărtat mai mulţi copaci dărâmaţi de vânt. Totodată, la unele acţiuni au fost prezenţi reprezentanţi ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile unde erau probleme, aceştia reuşind să ridice un stâlp care căzuse pe carosabil şi blocase un microbuz în care erau 12 persoane sau să intervină într-o altă zonă unde 11 persoane rămăseseră blocate cu autoturismele în zăpadă şi să le scoată de acolo.

Judeţul Tulcea s-a aflat joi sub atenţionarea cod portocaliu, vântul a atins rafale de 80-90 de km/h, a nins, zăpada a fost spulberată, iar vizibilitatea, redusă. Avertizarea de vreme rea continuă în judeţul Tulcea, până vineri la ora 15.00.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Refuz