Arestați pentru că vindeau permise auto

Arestați pentru că vindeau permise auto

Doi bărbaţi din judeţul Olt au fost ridicaţi de către anchetatori, joi, în urma unor percheziţii domiciliare, ei fiind suspectaţi de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, în legătură cu promovarea examenelor practice pentru obţinerea permisului auto. Suspecţii ar fi încasat de la diverse persoane sume cuprinse între 300 şi 500 de euro, promiţându-le că le ajută să treacă de proba practică, intervenind la poliţişti.


Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Olt, împreună cu lucrători ai Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut două percheziţii la locuinţele unor bărbaţi care ar fi implicaţi în aranjarea examenelor pentru obţinerea permiselor auto pentru persoane care plăteau diverse sume de bani.

Conform anchetatorilor, cei doi sunt suspectaţi de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

”În 5 decembrie 2017, la D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, a fost înregistrat procesul verbal de sesizare din oficiu privind două persoane care pretindeau sume de bani cuprinse între 300 şi 500 de euro unor cetăţeni din localităţile Urzica şi Vădăstriţa, din judeţul Olt, promiţându-le că au cunoştinţe în rândul lucrătorilor din cadrul structurii de examinări auto, în vederea promovării probei practice de obţinere a permisului de conducere auto”, arată un comunicat al DGA.

În urma percheziţiilor, cei doi suspecţi au fost ridicaţi şi duşi pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, alături de alte două persoane, care ar fi martori în acest caz.

Conform unor surse judiciare, până în prezent au fost documentate două cazuri în care suspecţii au solicitat şi primit bani sub pretextul că pot interveni pentru promovarea examenului auto, dar există suspiciunea că mai multe persoane le-au dat bani celor doi.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.