Mobilizare apocaliptică de vreme rea în România

Mobilizare apocaliptică de vreme rea în România

Ministerul Afacerilor Interne anunță că, la nivel național, peste 20.000 de angajați aflați în serviciu - polițiști, pompieri și jandarmi - sunt pregătiți să intervină cu aproximativ 9.000 de mijloace tehnice de intervenție, în contextul avertizărilor/atenționărilor meteo de vreme nefavorabilă.

* Cod portocaliu de vânt puternic și ninsori viscolite la munte, începând de duminică dimineața; Disconfort termic în nordul și centrul țării

Potrivit unui comunicat al MAI remis duminică, resursele aflate în teren pot fi suplimentate, în funcție de situație, cu peste 15.000 de angajați și aproximativ 2.000 de mijloace tehnice de intervenție.

MAI mai anunță că Drumul Județean 186 Cavnic-Budești, din județul Maramureș, este blocat din cauza unor copaci căzuți pe partea carosabilă, acționându-se în aceste momente pentru deblocarea circulației rutiere pe această arteră.

De asemenea, pe DN 18 se circulă în condiții de iarnă. Se acționează cu utilaje de la Drumurile Naționale și cu echipaje de la poliția rutieră pentru verificarea echipării corespunzătoare a vehiculelor pentru circulația în condiții de iarnă.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum în zonele montane fără anvelope de iarnă și să respecte indicațiile poliției rutiere.

De asemenea, polițiștii atenționează că, pe măsură ce anumite segmente de drum vor reprezenta risc pentru circulația rutieră, acestea vor fi închise și se vor anunța rute alternative. Toate aceste decizii vor fi comunicate prin platforma Infotrafic a Poliției Române.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.