Pădurar ucis de hoţii de lemne în Maramureş

Pădurar ucis de hoţii de lemne în Maramureş

Un pădurar în vârstă de 37 de ani a fost găsit mort într-o râpă, între localităţile Lăpuşul Românesc şi Rogoz, din Maramureş, cel mai probabil autorii fiind hoţii de lemne. Romsilva a transmis, joi, că pădurarul Liviu Pop din Maramureş a fost împuşcat, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori, iar trupul său, care a fost aruncat într-o râpă, prezintă numeroase urme de agresiune fizică. 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva s-au înregistrat în 2019. Acesta este al treilea pădurar victimă a unei agresiuni în decurs de o lună, în condiţiile în care sindicatele au cerut legi pentru întărirea autorităţii personalului silvic

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Maramureş, într-o pădure dintre Rogoz şi Lăpuşul Românesc a fost găsit decedat un bărbat în vârstă de 37 de ani.

”La Romsilva-Direcţia Silvică Maramureş, Ocolul silvic Strâmbu Băiut hoţii de lemne l-au omorât cu violentă pe pădurarul Pop Liviu. Violenţa a fost extremă, astfel că nu o pot descrie !”, a scris pe Facebook directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, în timp ce se deplasa spre locul în care a fost găsit pădurarul.

El spune că riscurile la care sunt supuşi silvicultorii au mare legătură cu violenţa semănată în societatea romanească.

Pădurarul era căsătorit şi avea trei copii.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.