Polițist destituit pentru că ar fi implicat într-un dosar privind infracţiuni de criminalitate organizată

Polițist destituit pentru că ar fi implicat într-un dosar privind infracţiuni de criminalitate organizată

Un agent de la Serviciul Rutier al Poliţiei Judeţene Olt a fost destituit din Poliţie după ce a fost cercetat prealabil pentru o presupusă implicare într-un dosar penal privind infracţiuni de criminalitate organizată. În acest dosar, instrumentat sub coordonarea DIICOT Olt, au fost făcute percheziţii, inclusiv acasă la poliţist.


Poliţia Judeţeană Olt a anunţat, miercuri, că în urma parcurgerii procedurilor legale şi a propunerii Consiliului de Disciplină, un agent din cadrul Serviciului Rutier - IPJ Olt a fost destituit din poliţie.

Conform sursei citate, motivul destituirii acestuia îl constituie săvârşirea abaterii disciplinare de "comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei", faptă prevăzută de art. 57, alin.(1), lit. „a” din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare.

Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliţie, cercetare declanşată în urma apariţiei unor informaţii cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal.

"Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către poliţişti din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziţii domiciliare, inclusiv la locuinţa lucrătorului de poliţie", arată Poliţia Olt.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.