Publicitate

Polițiști, suspectați că participau la omoruri și șantaj

Polițiști, suspectați că participau la omoruri și șantaj

Cei doi ofiţeri de poliţie cercetaţi întrucât ar fi făcut parte din grupări de criminalitate organizată suspectate de comiterea a zeci de infracţiuni, între care tentativă de omor, camătă şi şantaj, au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.


"Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, în baza delegării procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei, au descins ieri, 1 octombrie 2020, la domiciliile a doi ofiţeri de poliţie pentru efectuarea de percheziţii în vederea probării unor infracţiuni de corupţie şi de crimă prganizată. După percheziţii, cei doi poliţişti au fost conduşi la sediul unităţii de parchet pentru audieri, în urma cărora procurorii au dispus reţinerea acestora pentru o perioadă de 24 de ore", a informat, vineri, DGA.

Cei doi vor fi duşi în faţa instanţei, vineri, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit comunicatului, ofiţerii DGA au fost delegaţi şi autorizaţi de către procurorul de caz să efectueze multiple operaţiuni de investigaţii sub acoperire cu grad înalt de complexitate, în dosarul în care cei doi ofiţeri de poliţie sunt cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie, dar şi fapte penale de crimă organizată în legătură cu activitatea unei grupări infracţionale specializată în fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie, delicte economico-financiare şi altele.

Din investigaţiile efectuate a rezultat că cei doi poliţişti au sprijinit activitatea grupării de crimă organizată, încercând, totodată, să intervină în pretinsa muşamalizare a unei tentative de omor.

"Astfel, unul dintre cei doi suspecţi, la data comiterii faptelor comisar de poliţie în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, în calitate de membru al unei grupări care se ocupa de paza cluburilor din Bucureşti, a iniţiat o relaţie de colaborare cu liderul grupării infracţionale, iar împreună cu acesta, în vederea obţinerii de profituri financiare şi ,,albirii” provenienţei ilicite a acestora, a întreprins demersuri pentru deschiderea şi administrarea în fapt a 2 case de pariuri sportive, ce funcţionau de drept ca puncte de lucru ale unei societăţi comerciale coordonate de către liderul grupării", arată DGA.

De asemenea, poliţistul acorda "consiliere juridică” atunci când liderul grupului sau alţi membri erau implicaţi în comiterea unor infracţiuni.

Conform sursei citate, printre infracţiunile pentru care este cercetat liderul grupării se află şi instigarea unor membri ai grupului pe care îl conducea la săvârşirea unor acte de violenţă asupra unei persoane care le-a denunţat activităţile infracţionale. Astfel, pentru a-l intimida, liderul i-a pus pe cei doi să acţioneze cu violenţă asupra denunţătorului, fapt consumat la data de 9 ianuarie 2020, la o adresă din Bucureşti, unde denunţătorul a fost atras şi unde a primit lovituri cu o sabie, în urma cărora a suferit leziuni traumatice ce i-au pus în primejdie viaţa.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.