Publicitate

Se fac percheziții la hoții de mașini de lux

Se fac percheziții la hoții de mașini de lux

Autorităţile din România au participat, în perioada 9-14 ianuarie, la o operaţiune derulată în nouă state ale Uniunii Europene şi care a vizat destructurarea unei reţele specializate în fraude cu autoturisme de lux. Prejudiciul produs prin sustragerea de la plata TVA este estimat la 12 milioane de euro.


Autorităţile judiciare din România au participat, în perioada 9- 14 ianuarie, la o operaţiune derulată simultan la nivelul a 9 state din UE, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare a banilor, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale.

”În fapt s-a reţinut că, în perioada 2016-2018, a fost constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în ceea ce priveşte falsificarea de documente şi efectuarea altor manopere dolosive, pentru a evita plata taxei pe valoarea adăugată (TVA) în cadrul unor importuri de autoturisme din Germania în Franţa.

În urma cercetărilor efectuate de către autorităţile franceze a rezultat implicarea în această activitate infracţională a mai multor persoane fizice şi juridice aflate pe teritoriul României, care împreună cu ceilalţi membrii ai grupului infracţional au creat un carusel, prin intermediul căruia au achiziţionat mai multe autoturisme de lux, preponderent din Germania şi livrate direct în Franţa, deşi scriptic treceau prin firme de tip fantomă situate în alte state (printre care şi România)”, a transmis, joi, DIICOT.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.