Publicitate

Cele mai grave accidente cu români, petrecute în străinătate

Cele mai grave accidente cu români, petrecute în străinătate

Cinci români şi-au pierdut viaţa şi alte câteva persoane de alte naţionalităţi au fost grav rănite, la 22 martie 2018, într-o explozie produsă într-o uzină aparţinând societăţii Synthos, specializată în producţia de cauciuc sintetic şi polistiren din oraşul Kralupy-nad-Vltavou, la 30 de kilometri nord de Praga.

În ultimii ani s-au produs mai multe accidente de muncă în străinătate cu români aflaţi printre victime:

6 septembrie 2011 - Aurel Bostioc (23 de ani) a murit în spitalul din localitatea Sulmona (L'Aquila), Roma, unde fusese internat în urma unui accident de muncă, după o electrocutare puternică la depozitul societăţii agricole din Bugnara (L'Aquila) unde lucra.

7 iunie 2011 - Doi români şi-au pierdut viaţa în urma unor accidente petrecute la locul de muncă. Gheorghe Porcariu (50 de ani) a murit electrocutat pe şantierul din San Benedetto dei Marsi, în regiunea Abruzzo. Braţul macaralei pe care lucra a atins un fir de înaltă tensiune. Acelaşi sfârşit tragic l-a avut şi un alt român, în vârstă de 25 de ani, după ce s-a prăbuşit de pe acoperişul unui depozit în localitatea Borgo Isonzo, lângă Latina.

22 iulie 2010 - Un muncitor constructor român, în vârstă de 35 de ani, a decedat pe un şantier din localitatea Corciano, lângă Perugia, în regiunea Umbria din centrul Italiei, el fiind strivit sub un palet de ciment de o jumătate de tonă în timp ce dirija încărcarea acestuia într-un camion. Muncitorul român Marian Dorian Duca avea 35 de ani şi locuia împreună cu familia în localitatea Ellera di Corciano, în apropierea locului unde s-a produs tragicul accident. El s-a urcat în remorca unui camion pentru a dirija încărcarea mai multor paleţi de ciment realizată de un coleg cu un utilaj mecanic, fiind lovit mortal de unul dintre aceştia, care a scăpat din strânsoarea utilajului.

30 iunie 2009 - Doi muncitori români au decedat electrocutaţi într-un accident de muncă produs în localitatea rurală Mede, în apropiere de oraşul Pavia din regiunea nordică Lombardia. Cei doi au fost carbonizaţi după ce coşul macaralei în care lucrau a intrat în contact cu firele electrice de înaltă tensiune. Dorinel Vasile Ginsca şi Petru Pop au murit suspendaţi la şase metri după ce coşul macaralei în care lucrau pentru demolarea acoperişului unei ferme a atins firele electrice prin care trecea o sarcină de 15.000 de volţi. Cei doi, care aveau domiciliul în localitatea Broni, din apropiere, lucrau singuri în momentul accidentului.

19 iunie 2007 - Doi muncitori români, Ionel Balam, de 45 de ani, şi Marin Gheorghiţă, de 54 de ani, şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unei schele în centrul insulei Ischia (nordul Golfului Napoli), în timp ce un al treilea, Ioniţă Dumitru, de 56 de ani, a suferit fracturi la picioare.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.